Het woonzorgcentrum

Sint-Camillus is een christelijk geïnspireerd huis met veel aandacht voor christelijke tradities en waarden. Dit neemt echter niet weg dat we openstaan voor bewoners van  elke religieuze of filosofische opvatting. We hechten immers veel belang aan de eigenheid van ieder mens. Dit uit zich in een huiselijke, respectvolle sfeer waarin zelfstandigheid en een zinvol leven met eigen keuzes centraal staan.

Sint-Camillus opende haar deuren in 2000 als gemeenschapshuis van de Gasthuiszusters van Antwerpen. Geleidelijk aan werd de nood aan zorg bij de Gasthuiszusters groter en werd het gemeenschapshuis in 2009 omgevormd tot woonzorgcentrum. Het woonzorgcentrum beschikt over 72 eenpersoonskamers voor permanent verblijf en 3 eenpersoonskamers voor kortverblijf. De drie verdiepingen beschikken elk over een leefeenheid van 25 kamers en een keuken met eetkamer waar u samen met de andere bewoners kunt eten. U kunt op elke verdieping ook terecht in twee zitkamers met tv, een afdelingskapel en een leeszaal. Op het gelijkvloers vindt u een kinesitherapieruimte, feestzaal, kapel en kapsalon.

Maar woonzorgcentrum Sint-Camillus biedt nog meer. Zo kunt u er naast het permanent verblijf ook terecht in het centrum voor kortverblijf, het dagverzorgingscentrum of de assistentiewoningen (vroegere serviceflats).